A Saluki új arca

Klikkeres Saluki - pozitív megerősítéses tanulás

Kedves érdeklődő

Szeretettel köszöntelek ezen menü pontban. Egy ősi kutya fajta minél természetesebb étkeztetése mellett fontosnak találjuk(minden kutyánál), a Saluki "kanapé"oldalán felüli intelligenciáját is megmutatni.

Talán még sosem hallottál olyan Salukiról, "aki" a nyúlvadászaton kívül más területen is ki lett próbálva. Itt jött nekünk képbe a klikkeres pozitív megerősítés. Aki használta már ezt a módszert, az tudja, és ez a legfontosabb számunkra, hogy a kutya nem elszenvedője, hanem aktív , vidám együtt működője, együtt gondolkodója ennek a folyamatnak!

Úgy gondoltuk fantasztikus lenne, ha a Saluki egy másik arcát is felfedezhetnénk, és hogy ez mindenképp megér egy próbát. Nagy kíváncsisággal fogtunk neki ennek a módszernek, amihez épp adva is volt a pár hónapja megszületett Saluki alom. Azt tapasztaltuk, hogy nagyon korán őket még nem lehet terhelni, ettől függetlenül, már pár hónaposan érdemes a játékos foglalkozásokat elkezdeni! és koncentrációját, kreativitását növelni.

Hat hónapos kor körül kezdtek jobban koncentrálni, figyelni, összetettebb feladatokat megoldani, úgy hogy örömüket lelték benne, így elkezdődhetett a tanulás.

Természetesen videók is készültek ezekről a fantasztikus percekről, és őszintén reméljük kedves látogató, hogy a megtekintésük ugyanakkora örömet szerez neked, mint amit mi átéltünk, a tanítás, fogalakozás során.


   A kutyafélék a természetben-járva, folyamatos ingereknek és kihívásoknak vannak kitéve. Ezek az ingerek próbára teszik a játékosságát,  probléma megoldó képességét, kombinációs képességét, és akár fizikai képességét is!

    A háziasított kutyák sokat megőriztek ebből a játékosságból, és a kihívásokra való igényből, és ez alól a saluki sem kivétel, mert hiszen egy ősi fajtáról van szó.  Számunkra néha kevésbé megfelelő módon ki is élik ezeket a hajlamokat, ami válasz is lehet arra, amikor valaki azt kérdezi, vajon miért érdemes egy kutyát megtanítani arra, hogy pacsit adjon, meghajoljon, vagy más vicces dolgot megtanuljon. A válasz egyértelmű-a kutyáknak nagy szükségük van egy pozitív megerősítéses, vidám, gazdival együtt átélt akcióra, amivel az egészséges önbizalom is nő.

A klikkeres tanulással a saluki kiélheti a tettvágyát, játékosságát is, hiszen ebben nagymester!!! Mindenkit bíztatni szereténk arra, hogy ezekkel a játékos tanulásokkal tegye vidámabbá a mindennapokat, és ezzel erősíteni tudja a kettejük kapcsolatát!

A videókat folyamatosan töltjük, a videók menüpont alatt
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el