Köszöntelek oldalunkon!  

 

Szeretném megismertetni veled mi vezetett odáig az életünkben, hogy Saluki tenyésztők lettünk, melyben hitrendszerük is megmutatkozik.

 Mindig a természet és állatszeretet (nem ártás elve, vegetarianizmus stb.) szemléletét szem előtt tartva, magánház építésbe fogtunk. Gyermekeimmel hármasban éltünk és építettük az életünket. Állatszeretetünk nem korlátozódott csak kutyákra. Igyekeztünk segíteni bajbajutott állatokon, szükség esetén befogadószülőkké váltunk.  Első kutyánk egy Rottweiler szuka volt. 

2008 ban alom mentés kapcsán, 3 hetes koruktól etettünk egy 6 tagú kis keverék kutya családot. Gyermekeim kérésére egy velünk maradt.  Kutyust Astelixnek neveztük el, mivel annyira "keverék". Nagyon hálás lélek, aki azóta is szeretetben él köztünk. ( fiam önálló vált életével, magával vitte.)

 Itt elindult a "lavina".

2009-ben úgy döntöttünk, hogy egy újabb kutyával bővül a családunk. Nagy váltás volt ez az életünkben, mert Saluki agarat választottunk a fajta tulajdonságait és igényeit figyelembe véve. 

Byron gold kan Salukink 11 hónaposan került hozzánk, csodálatos, bölcs, elmélkedő jellem. 

 Nem csak a fajtát illetően történt váltás nálunk, hanem abban is , hogy ő az első kutya, aki a házban él velünk. A családunk mindennapi életének része s ahová csak tehetjük velünk tart. Közben a fiam állatorvosi tanulmányi tervei mellett apránként megjelent a házunkban Edem a boa, Bandika az énekes papagáj, egy Fischer pár, halak bent és kint a tavunkban, mentett orvosi patkányok, hörcsögök. Teltek az évek és 2011-ben egy újabb mentett kutya maradt velünk. Valahogy azt éreztem ő hozzánk kellett kerüljön, pedig sok mentet kutyusnak találtunk gazdit. Bishon "féle" és Noel névre hallgatva életünket megszépíti az egyéniségével. 

2014- ben egy fehér Saluki kislányt vettünk. Figyeltünk a vérvonalra és a színre, rátaláltunk és a Bithiah (Isten ajándéka) nevet kapta tőlünk.

Évek alatt megért bennem a gondolat, hogy ezt a csodálatos agár fajtát szeretném az embereknek igazán megmutatni, és másoknak is annyi szeretetet adni általuk , amiben nekünk lehet részünk. Eldöntöttem tenyésztők leszünk, annak minden szépségével és nehézségével, melybe megpróbáljuk beépíteni a minőségi hozzáállást és nem a szaporító szemléletet, ezzel is példát szeretnénk adni a jövő nemzedéknek, kutyatartóknak. Ebben a szemléletben fontos szerepet kap a szocializálása a kicsiknek, idegrendszer fejlesztése játékos formában és etetésükben az "ősi" -farkas- táplálék visszavezetése az életükbe. Ezekkel is az egészségüket és a fajtaminőséget támogatva.

2016 ban megalapítottuk és levédtük a Bat-EL Handreah Kennelt, s idén (2018-ban) megszületett az első almunk. 


Légy te is e csodálatos családbarát fajta megismerője és tulajdonosa......

A videókat folyamatosan töltjük, a videók menüpont alatt
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el